[Cum sa] Cum sa elimini pasul de validare a comenzii?

Toate modulele oferite de Prestashop ca si modalitate de plata, necesita un pas in plus pentru finalizarea comenzii: confirmarea. Daca ai mers pe ideea de “onepage checkout” (comanda intr-un singur pas), atunci acest pas suplimentar iti va strica planurile. In continuare este descrisa cea mai simpla metoda de a rezolva acest aspect.

Pentru inceput este bine de stiu ca acel pas este optional, ca si rezultat al dezvoltarii, asa ca il vom omite. Haideti sa luam exemplul modulul bankwire: in pagina de comanda ne este servit un link de genul module/bankwire/payment [1], iar dupa ce confirmam comanda primim un link de forma module/bankwire/validation [2]. Noi trebuie sa facem o mica modificare astfel incat pagina de comanda sa returneze direct link-ul cu numarul 2. Pentru asta, intram in folderul modulului, apoi in views\templates\hook\payment.tpl. Cautam getModuleLink(‘bankwire’, ‘payment’) si il inlocuim cu getModuleLink(‘bankwire’, ‘validation’).

Cam asta a fost tot. Eventual, daca este cazul, stergem cache-ul pentru a ne asigura ca vedem modificarile tocmai efectuate. Acesta a fost doar un exemplu pe modulul ‘bankwire’, dar toate modulele de plata oferite direct de Prestashop (in pachetul initial) functioneaza pe acelasi principiu.

Spor la treaba!

This article was written by webTOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *