[Cum sa] Cum adaugi campuri noi pentru fiecare produs in Prestashop.

In acest exemplu va prezentam cum sa adaugati un nou camp de descriere pentru fiecare produs. Pentru asta avem nevoie de:

  • Un editor
  • Acces admin in Prestashop
  • Acces in baza de date
  • Un cont FTP

Pentru inceput trebuie adaugat campul in baza de date, iar pentru asta ne logam in phpMyAdmin (daca nu aveti acces la acesta, puteti folosi Adminer si utilizati setarile din fisierul config/settings.ing.php). Dupa ce ne-am conectat la baza de date, cautam tabela ps_product_lang (Atentie aici la prefixul tabelelor. In mod prestabilit acesta este ps_). Pentru ca trebuie sa modificam structura acestui tabel, o sa intram in tabul cu acelasi nume.

capture

Vom adauga un nou camp dupa descrierea scurta cu urmatoarea descriere:

capture

  • Numele campului – este un element important asa ca trebuie sa il tinem minte.
  • Tip – in cazul nostru este vorba de un camp de text deci o sa alegem “Text”
  • NULL – in cazul de fata nu este un camp obligatoriu asa ca bifam NULL, in caz contrar ramanea nebifat

Dupa ce am adaugat acest camp in baza de date trebuie sa il adaugam si in cod. Pentru asta intram in clasa Product.php (classes/Product.php) si inainte de public static $definition adaugam $ce_contine pentru ca acesta este numele pe care l-am ales noi in baza de date. Mai departe cautam definirea descrierii scurte si adaugam un rand asemanator sub acesta ca in exemplul urmator:

capture

Salvam si inchidem acest fisier. Mai departe trebuie sa adaugam campul si in Admin, iar pentru asta intram in admin****\themes\default\template\controllers\products. Informations.tpl este tabul “Informatii”. Daca vreti sa adaugati campul in alt tab, le gasiti pe toate in acel folder. Dupa ce am deschis fisierul, cautam descrierea scurta si selectam tot divul ce “imbraca” descrierea. Copiem selectia sub aceasta ,ca in exemplul din imagine:

capture

Modificam in cod ceea ce se vede marcat in imaginea de mai jos:

capture

E foarte important sa modificam input_name si input_value, astfel incat acolo unde apare description_short sa apara numele campului nostru, cel pe care l-am ales in baza de date.

Salvam si acum totul este functional.

This article was written by webTOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *